Biography

(foto : Guy Kokken)

Dashiki Johnson is Jan Hammer (Miami Vice) meets Chemical Brothers in een crunchy mix van kitch en jeugdsentiment (voor zij die er toen al bij waren). Hun eigentijdse, electronische act slaagt er dankzij de hedendaagse middelen in om de typische '80 sound een diepere onderbouw te geven zonder aan de eigenheid te raken. Dashiki Johnson (Raphaël Kiekens, Bert Noël, Piet Steen) is een fris eerbetoon aan de Rock Steady Crew, the Human League en die andere Ghostbusters.


Oorspronkelijk gingen ze als DJ's de baan op, maar niet veel later als full blown liveband. Eerste groot wapenfeit was het voorprogramma verzorgen van de Subs tijdens de voorstelling van hun vorig album in de Antwerpse club Petrol. Daaropvolgend stonden ze onder meer in de Decadance (Gent), Rits Café (Brussel), Open Air festival (Antwerpen), Schouwrock (Erpe), Boom Boom (Gent), Wax Club (Brussel), Sneeuwpop (Aalst), Bitcrusher (Aalst), Charlatan (Gent), Rotown (Rotterdam). Spacid (Kozzmozz) bracht hen het eerste op de radio via on.Air (vi.be). Later speelden ze ook live in Select op Studio Brussel via Jeroen Delodder (5voor12).

Hun muziek werd opgepikt door topproducer Moonlight Matters, die hen een remix aanbood voor zijn 'Come for Me' (feat. Gustaph). Een verdere samenwerking met Moonlight Matters als producer liet niet lang op zich wachten. Een musical match made in heaven. Het resulteerde in een ijzersterke EP met als eerste single 'Stormchasers'. Dashiki Johnson is more than ever ready to entertain you!

Dashiki Johnson on Twitter

Dashiki Johnson on Facebook

Video