Biography

Ed&Kim zijn al 20 jaar een begrip in het Belgische nachtleven. Hun eigenzinnige, eclectische stijl en rijkelijke kennis van een kwarteeuw dansmuziek voert hen langs een brede waaier aan clubs, events en festivals. In de jaren 90 staan ze mee aan de wieg van de radioshow Switch, dé referentie voor dance-cultuur op Studio Brussel. Met de mixcd 'Straight From Vinyl' op het legendarische label R&S leveren ze in 2001 een uitgesproken visitekaartje af. Op hun palmares staat liefst 10x hun favoriete festival Pukkelpop, meestal als afsluiter op zaterdagnacht. Gerenommeerde festivals als 10 Days Off, Tomorrowland, Dour, Laundry Day en Extrema Outdoor kunnen ze afvinken op hun bucketlist. En met hun subtielere vibes pakken ze ook de coolste underground clubs in, zoals Culture Club, Fill Collins en Café D'Anvers.

Hun eigen feesten 'Breakdown' in de Muziekodroom zetten Limburg mee op de alternatieve dance-kaart met glansrollen voor Boys Noize, Apparat, Kiki en Duke Dumont. In de Leuvense club Silo trekken ze met 'Smile' een nieuwe kaart en nodigen grote namen uit als De Jeugd Van Tegenwoordig, Diplo, Feadz en Proxy.

In 2013 komt aan het succes een abrupt einde door gezondheidsproblemen van Ed. Vandaag staat het duo klaar om opnieuw een paar keer per jaar te knallen met een typische Ed&Kim set: veelzijdig, altijd met een eigen smoel en een vette grijns.

Picture © JORID VAN LAER

Video