Biography

In 2010 bracht Hermanos Inglesos, het Belgische dj-duo dat bestaat uit de broers Didier en Cedric Engels, hun LP ‘The Wander Of You’ uit. Met singles als ‘Mastermind’ (dook al eens op in sets van Erol Alkan, Fake Blood en Tiga) en ‘Wanderland’ (kreeg airplay op BBC Radio 1, de poëtische animatieclip haalde meer dan twee miljoen views) was dat album het orgelpunt van een rollercoaster ride waarin de broers waren beland nadat ze in 2004 de Diesel-U Music hadden gewonnen. Hun avontuurlijke sets leverden hen een residency op in Culture Club, after shows en private party’s voor iedereen van The Cure tot Sonic Youth en Sienna Miller tot Caroline van Monaco, en remixen voor o.a. Yeasayer, The Temper Trap, Crystal Fighters, Hurts en Digitalism.
En toen was er niets meer. Althans, zo leek het de voorbije drie jaar. Cedric, de jongste van de broers, trok naar Londen om er sound and audio engineering te studeren. Didier nam in z’n vrije tijd z’n akoestische gitaar weer op.
Cedric ‘Ons album ‘The Wander of You’ was heel beatgericht, maar in ons hoofd waren we toen al bezig met melodieën. Die plaat was het einde van een fase. ’
Didier ‘We hebben twee jaar niet gedraaid, bewust. Het nachtleven is veranderd door de EDM-rage, die focust op pieken. Terwijl wij old school dj’s zijn die een verhaal willen brengen, een hele nacht. Ik heb heel veel gitaar gespeeld, als vroeger toen ik in groepjes zat. Zonder plan kwamen er songs.’

Het resultaat is de EP ‘Hermanos Inglesos’, waarvan de single ‘The Fastlane’ het best het nieuwe Hermanos-geluid illustreert: een poppy clubtrack met pakkende vocals en beats, die ook als akoestische song overeind blijft. Anne Freier, een in Londen residerende Duitse zangeres deed de vocals op ‘The Fast Lane’. Intussen hebben de broers ook een remix gemaakt voor ‘Amalfi’ van Hooverphonic. Nog een bijzondere samenwerking: de hoesfoto’s van de EP werden gemaakt door Dave Martijn van Goose, die zich naast muziek al enkele jaren bezighoudt met fotografie.

‘Hermanos Inglesos’ is het begin van het tweede luik in het verhaal van de broers Engels.
Cedric ‘Didier is nu de songschrijver, ik ben de producer. Dat zorgt voor botsingen, ja.’
Didier ‘Het geheim van onze chemie is dat een gevecht blijft. Een gevecht tussen twee broers (lacht).’

Listen

Hermanos Inglesos on Twitter

Hermanos Inglesos on Facebook

Video