Biography

‘t Schoon Vertier, dat is een wervelende cabaretband, vol dans en aanstekelijke muziek. Feest voor de oren en de benen, en als sinds 2005 bezig om het Vlaamse hinterland te voorzien van een stevige portie puur feest.

Mochten de goden de wereld herscheppen tot een plek waar het altijd zomert en waar vrolijkheid de orde van de dag maakt, dan zouden ze ’t Schoon Vertier aanspreken om elke dag feestelijk te openen. En ’t Schoon Vertier zou luid ‘ja’ zeggen. ‘Doen we!’ ... ’t Schoon Vertier. Dat is feest. Amusement. Enthousiasme. Pure emotie en een waterval aan muzikale passie. Het perfecte antidotum tegen de sleur van alledag.

Deze 17 koppige band is de big boost. Met drumsticks, snaren en koper lanceren ze plotseling een metamorfoserende scène waarin hun fijn geselecteerde danseressen op volle toeren doorheen de Vertiershow het publiek aan de grond nagelen. Waardoor u, als een rots rondom deze scène geen enkel beeld laat ontsnappen.

Tussen beklijvend glitterstof vanuit die bonzende Cabaretdoos tollen de parels met hun songs, aangevuurd door opzwepende tunes, een muzikale blend van de meest populaire genres van de voorbije eeuw.

De cabaretband speelde al her en der, van het Dranouter Folkfestival, Pukkelpop,... tot de Gentse Feesten, van Theater Aan Zee tot het verre Limburgse Bree... en overal laten ze een spoor van enthousiasme en ongeremd spelplezier achter.

Picture © Alex Vanhee

Upcoming events

  • 17 Oct2019 “International Softwood Conference” Marmeren Zaal - Zoo Antwerpen, Antwerpen
  • 16 Nov2019 Blankenberge CLUB-RESTAURANT CABO , Blankenberge

t Schoon Vertier on Facebook